perjantai 30. toukokuuta 2014

Thank you

Astuin ensimmäistä kertaa lukiolaisen suuriin saappaisiin noin kolme vuotta sitten, elokuussa 2011. Koin tuolloin saaneeni tilaisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä, uudessa opinahjossa, uusien ihmisten kanssa – ilman kiusaajia. Sain kuitenkin pian huomata, että vaikka nimellisesti kävinkin eri koulua, olin silti jumissa samassa rakennuksessa yläasteelta tuttujen piinaajieni kanssa. Myös osa rinnakkaisluokkalaisistani kuului samaiseen sakkiin, ja sainkin kuulla ilkeitä kommentteja, naurahduksia sekä huutoja myöskin siltä suunnalta tasaiseen tahtiin.

Kun ensimmäinen vuosi oli vihdoin ohi, olin henkisesti täysin raunioina. Epäonnekseni sain samaan aikaan kokea myös raskaan elämäntilanteen muutoksen, mikä sai mut harkitsemaan vakavasti lukiostani eroamista sekä paikkakunnan vaihtoa. Olin varma, ettei musta koskaan tulisi ylioppilasta.

Onneni kuitenkin kääntyi, kun tutustuin kesällä 2012 kuin ihmeen kautta kymmeniin uusiin ihmisiin, joista osa kävi paikkakuntamme toista lukiota, joka tunnetaan pitkälti persoonallisista oppilaistaan. Monen sattumuksen kautta päädyin lopulta löytämään tieni kyseiseen laitokseen, Kiviniityn lukioon.

Astellessani sisään uuden kouluni ovista, kaikki oli yllättäen muuttunut. Yksin nurkassa kyyhöttävästä pojasta oli tullut yksi heistä, jotka naureskelivat yhdessä ystäviensä kanssa perimmäisillä penkeillä. Katse maassa käytävillä kulkenut nuorukainen oli poissa, ja tilalle oli saapunut jotakin aivan muuta.

Huomenna taipaleeni kohti ylitsevuotavaa oppineisuutta tulee kuitenkin päätökseensä. Siksi tahdonkin kiittää kaikkia kiviniittyläisiä tovereitani sydämeni pohjasta, vaikka tiedän, että osan kanssa tiemme ovatkin jo erkaantuneet. Te kuitenkin pelastitte mut – ilman teitä tuskin astelisin huomenna lakkiani noutamaan. En rehellisesti sanoen edes tiedä, missä ilman teitä olisin. Kiitos.
Untitled Untitled Follow me on FacebookBloglovin'Instagram

25 kommenttia:

 1. Wow tosi hieno teksti (ja hienot kuvat tottakai), mahtavaa että oot selvinny noista kaikista rankoista jutuista, kyllä se nyt on palkittu :-)
  Nii ja onnea ylioppilaaks pääsystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, toivotaan että vaikeudet ovat jo takanapäin! Kiitos paljon, Mila! : )

   Poista
 2. Surullista, että oot joutunut kokemaan tollasta kiusaamista. Iso osa ihmisistä on idiootteja... Mut hyvä kun nykyään menee jo paremmin :) Onneksi olkoon lukion suorittamisesta ja hyvää lomaa :)! Sun kuvat on aina ihan sairaan hienoja! Terveisin lukija jo monen vuoden takaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei vaan voi ymmärtää. Toivottavasti tulevaisuuden sukupolvet ovat hitusen suvaitsevaisempia! Mutta, hurjasti kiitoksia sulle! : )

   Poista
 3. Onnea ihan hirveesti valkolakin saamisesta! :3

  VastaaPoista
 4. Anteeks bro, en ollu sulle reilu kun olit vielä meidän lukiossa. Tuo oli sun kannalt hyvä ratkasu vaihtaa lukioo, se sai sust onnellisemman. Glad to have you back <3

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea, oot selvästi lakkis ansainnut! :)

  VastaaPoista
 6. You do a great job ! Every post is awsome !! :)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea valkolakista! Miten kirjoitukset meni?:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kovasti! : ) Jaja, menihän nuo jotakuinkin kelvollisesti, vaikka äikän L jäikin muutaman pisteen päähän, samoin kuin pitkän ruotsin M. Koko rivi oli EMCCC : D

   Poista
 8. Upeeta, mahtavaa! Ja Onnea, olet sen ansainnut :)

  VastaaPoista
 9. Hienoja kuvia! :)
  Taisi minulla olla sama taipal kun sinulla, ei samoista syistä mut ikävistä kuitenkin. Jos et olisi vaihtanut kiviniittyyn ekan vuoden jälkeen, en olisi ehkä itse saannut vaihtaa koulua yhteislyseon lukion. Ehkä tiedätkin kuka nykyinen tämän kevään ylioppilas anona kirjoittelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla, että päätöksestäni oli mahdollisesti hyötyä itseni lisäksi myös jollekulle muulle! Muistan tosiaan yhteislyseon rehtorin kertoneen mulle, ettei ongelmaa tule, koska kaksi oppilasta vaihdetaan päikseen lukiosta toiseen, olettaisin meidän olevan kyseessä : ) Mutta, kiitos kovasti ja kaikkea hyvää sinne!

   Poista
 10. no awwww, hienoa ku valmistuit! paljon onnea näin jälkikäteen! ;) älä välitä kiusaajista, paskat niistä! niissä on se syy, EIKÄ sinussa <3

  t: Ellu

  VastaaPoista