torstai 21. marraskuuta 2013

I never fall asleep, I only fall apart

Olipa kerran pieni pörröpäinen poikanen, jota silloin tällöin saattoi Axeliksikin kuulla kutsuttavan. Eläessään aikaa lukion kakkosluokkalaisena, hän sai kuulla kullanhohtoisesta kuvataiteen lukiodiplomista, jota hänen ei kuitenkaan vielä ollut mahdollista suorittaa kurssien puutteellisuuden vuoksi. Vuoden kuluttua Axel oli kuitenkin niin henkisesti kuin kurssillisesti valmis koetukseen.

Saadessaan vihdoin tehtävävihkosen eteensä, hänen katseensa juuttui lähes oitis listan ensimmäiseen vaihtoehtoon, otsikolla "Kaikkivoipa uni". Ohjeistuksen luettuaan hänen mieleensä alkoi virrata lähes välittömästi mitä kummastuttavimpia ideoita. Pökköä pesään lisäsi vielä sekin fakta, että Axel oli pienestä pitäen ollut varsin kiinnostunut unien maailmasta ja ilmaissutkin itseään pitkälti surrealismin keinoja käyttäen.

Axelille oli alusta asti oli päivänselvää, että työskentelyprosessin tuotos tulisi olemaan surrealistinen teos, sillä aihe sopi taidesuuntauksen kanssa varsin mutkattomasti yhteen. Hän otti tavoitteekseen halun kertoa unettomuuden painajaisesta, joka tarpeeksi pitkään jatkuessaan väistämättä hämärtää todellisuudentajun. Teoksen nimeämistä hän ehti tuumailla tovin jos toisenkin, päätyen lopulta postauksen otsikkonakin toimivaan sanaparteen. Onnistuiko hän sitten työssään vaiko ei, se jäänee arvostelijoiden päätettäväksi. Mutta mitäs mieltä siellä ruudun toisella puolella ollaan?

Ps. Himputti sentään, mikä asiakielimonsteri musta on tullut.
Untitled
Meikän voit löytää myös FacebookistaBloglovin'istaInstagramista

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti paljon! :) Tätä värkkäillessä menikin jonkin aikaa.. XD

   Poista
 2. Mitä kirjotit syksyl ja miten meni? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjotin pitkän enkun ja matikan, harmittavaa kun enkusta jäi reilua kymmentä pistettä vaille E:stä, sain siis M:n. Matikasta C, mutta aion uusia sen nyt keväällä, sillä en tee M:ää alemmalla yhtään mitään.. :D

   Poista
 3. Mun mielestä toi on tosi taiteellinen ja upea teos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, kivaa jos oot sitä mieltä ! (=

   Poista
 4. Kuinka paljon kursseja pitää olla suoritettuna tuohon kuvataidediplomin tekemiseen? Mahtava kuva myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvi neljää enempää, mutta olin aiemmin melkonen laiskimus kurssien suhteen :D Kiitosta!

   Poista
 5. Varmaan joku 90 prosenttia kuviksen lukiodiplomia väsäävistä tekee ainakin mun havaintojen mukaan tästä uniaiheesta, mutta tää on kyllä yks hienoimmista tuotoksista mitä oon nähny, ihan huikeee! Toivotaan että ne arvostelijatkin osaa arvostaa tätä riittävästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jea, mäkin huomasin että aika moni valitsi saman aiheen, mutta noh, ompahan kilpailijoita XD Kiitos kovasti, toivottavasti arvostelijat on samaa mieltä (= !

   Poista
 6. Ei himputti vähänkö mahtava! Paitsi että tuo on kokonaisuudessaan jännä kuva, niin musta tuo pilvien asento tuo kuvaan eniten tuota tunnelmaa. Mii laikii! 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! :) Hehe jeps, alunperin taivas oli ihan pilvetön mutta sepäs ei nyt oikeen sopinut mun visioon niin muokkailin siitä sitten vähän tommosen päälle lankeavan taivahan (=

   Poista
 7. Kuin mieletön banneri sulla on, nimim. kuka ikinä väitti että taikatemput on lapsellisia eikä tepsi naisiin oli väärässä :--D Sulla on muutenkin mielenkiintonen kirjotustyyli ja hiukeita muokkauksia, jään seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe jea, hassua että tuli mieleen kun vähän pienempänä harrastelin korttitempuilla taiturointia ja sitä sanottiin jo sillon lapselliseks.. XD Hyvä että joku on kuitenkin eri mieltä! Paljon kiitoksia sulle ! :)

   Poista
 8. Hitsi vie sulla on kyllä hieno oma tyyli, surrealistinen ja rohkea. Tosi piristävää törmätä tällaisiin blogeihin, välillä tuntuu että joutuu kahlata sellaisessa bloggaajamassassa josta mikään ei jää mieleen. Ja tähän blogiin eksyminen oli kuin sellainen raikas tuulenhenkäys sieltä massan keskeltä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, omakin blogini kuului varmaan vastaavanlaiseen massaan kolmisen vuotta sitten, mutta pikkuhiljaa siitä kasvoi itseni näköinen! Mutta, kiitos kovasti! :-)

   Poista