sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Suvaitsevaisuuden Suomi

Lehtien otsikoissa, päättäjien puheissa ja koulun penkilläkin kuulee usein puhuttavan tasa-arvoisesta ja suvaitsevaisesta, omasta Suomestamme. Ovatko kyseiset arvot, niin kauniilta kuin ne kuulostavatkin, loppujen lopuksi kuitenkin vain pelkkää tyhjää puhetta?

Joku ehkä muistaa mun kirjoittaneen aiheesta aiemminkin, siitä tosin tulee kuluneeksi jo puolitoista vuotta. Tuolloin uskaltauduin ensimmäistä kertaa kertomaan julkisesti asian, jota olin salannut ystäviltäni sekä perheeltäni, vaikka se oli piinannut mua vuosia. Mä olin koulukiusattu, jo ala-asteelta asti. Liian usein aikuisten keskuudessa kyseisen termin käyttäminen tuo mieleen vain lapsien viattoman nahistelun, jonka voi ohittaa olkiaan kohauttamalla. Jokainen samassa tilanteessa ollut tietää kuitenkin asian oikean laidan  kyse ei ole mistään kavereiden välisestä kinastelusta, vaan vahvasti omaan henkiseen hyvinvointiin vaikuttavasta, jatkuvasta piinaamisesta.
asdasdsa
Koko ylä-aste ja lukion ensimmäinen vuosi olivat pahinta aikaa. Muistan elävästi seitsemännellä luokalla lyyhistyneeni eräänä aamuna huoneeseeni hysteerisen itkun saattelemana, rukoillen, ettei mun tarvitsisi lähteä kouluun. Lukioon päästessäni aloin lopulta vältellä tiettyjä tunteja ja koulun kerroksia, joissa tiesin saavani henkisesti puukosta rintaani yhä uudelleen, uudelleen ja uudelleen.
neljä23
Koko skenaario huipentui erinäisten epäonnisten sattumusten kautta viime vuoden kesäkuun alkuun, jolloin olin henkisesti täysin raunioina, enkä uskonut siitä enää nousevani. En voi myöskään kieltää itsetuhoisia ajatuksia, joita tuolloin pääsi nousemaan pintaan. Kuitenkin, vastoin kaikkia odotuksiani, tapahtui jotain ihmeellistä. Huomasin tutustuvani koko ajan uusiin ja uusiin ihmisiin, joiden ensimmäiset sanat eivät mut nähdessään olleetkaan: "Vitun homo", vaan sain täyden hyväksynnän sellaisena kuin olin. Syvät arvet, joita uskoin kantavani lopun ikääni, tuntuivat häviävän, ja tunsin itseni pitkästä aikaa  oikeasti onnelliseksi. Tunsin, että kotikaupunkini oli vihdoin hyväksynyt mut, ainakin suurin piirtein. Saatoin kulkea rauhassa pitkin katuja, näytin miltä näytin.

Epäilin kuitenkin jo tuolloin sellaisen elämän olevan liian hyvää ollakseen totta. Lähikuukausina, varsinkin viime aikoina, vietellessäni kesäisiä päiviä muualla kuin neljän seinän sisällä, en ole voinut välttää kuulemasta ja näkemästä itseeni suunnattuja loukkauksia ja vihaisia katseita. "Homo", "hintti""neiti" , "tapa ittes" , "haluutko turpaan" ovat kaiketi yleisimmin kuulemani lausahdukset. Luulin kaiken tämän olevan jo menneen talven lumia, mutta olin ilmeisesti väärässä.
lumiboy
Uutta tässä on, että kokemani asiat eivät enää rajoitu huuteluihin ja tyhjiin uhkauksiin, vaan, porukka on alkanut toteuttaa uhkauksiaan. Mun päälle on käyty useastikin, ja olenpa saanut kokea suvaitsevaisen Suomen suoraan naamassanikin. Mua pelottaa kulkea yöaikaan yksin kaupungin läpi kotiin. En voi kuin ihmetellä: miksi? Mitä niin pahaa mä olen tehnyt, että ansaitsen moista?

Onnekseni mulla on kuitenkin ystäviä, jotka eivät hylkää mua sen perusteella, mitä muut musta ajattelevat. Sellaiset ihmiset ovat mielestäni hienointa, mitä omassa elämässään voi saavuttaa. Lisäksi mulla on teidät, rakkaat lukijani, jotka olette pitäneet mun pään pystyssä monien vaikeiden tilanteidenkin aikana. Suuri kiitos teille.
tiimi kuusamo13 mäjajonimoi
Jos jollekulle on oikeasti jäänyt vielä epäselväksi, niin ei, en ole homoseksuaali. Läpikäymieni asioiden vuoksi koen kuitenkin velvollisuudekseni puolustaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, ja siksipä tätä tekstiä kirjoitankin. Toivon että saisin herätettyä tällä tavalla ajatuksia siitä, mikä on oikeudenmukaista ja mikä ei, ja kuulisin mielelläni teidänkin mielipiteenne asiasta tai vaikkapa asian vierestäkin?

122 kommenttia:

 1. tiiän täysin miltä tuntuu olla koulukiusattu, muakin on kiusattu ykkösluokalta tähän ysiluokkaan asti ja tuskin se tulee loppumaankaan seuraavassa jatko-opiskelupaikassani, mutta onneks tosiaan on aina niitä oikeita ystäviä jotka hyväksyy mut just tämmösenä kun oon. oot ihana :----) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ikävää kuulla :-( Ainakin omien kokemuksieni perusteella kannattaa vaan painaa menemään omana itteään, koskaan ei kannata ainakaan lähteä muuttamaan itseään vaan muitten mielipiteiden takia. Hihi kiitti paljon ja tsemppiä sulle :-) !

   Poista
 2. voi ei, kauheeta lukea tällaista :( mutta kirjotit tosi hienosti tuosta asiasta

  sellaset jotka haukkuu tai käyttäytyy tuolleen törkeen idioottimaisesti on luuserijuntteja ja sie oot niiden yläpuolella! ite joskus jouduin haukkujien kohteeksi ja välttelin keskustassa liikuskelua, mutta onneks just ystävät on ollu tukena ja nykysin saan olla täysin rauhassa. kaikkein tärkeintä on tulla hyväksytyks omana ittenään! oot tosi taitava valokuvaaja ja kuvanmuokkaaja ja siusta tulee vielä jotain suurempaa ku niistä, jotka keskittää energiaa toisten ihmisten henkiseen pahoinpitelyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, en voi tajuta miten tuollainen ilopilleri on voinut joskus joutua kiusaajien hampaisiin :-( Mutta hienoa että asiat on hyvin nyt! Ja aivan totta, lainaten vähän Kurt Cobainia: "I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not" - jos pitää teeskennellen ja esittäen ansaita muiden hyväksyntä, ei se ole sen arvoista. Isot kiitokset sulle rohkaisevasta kommentista! :-)

   Poista
 3. Sori hei kaikest, toivottavast et oo enää mulle vihane, oot mulle oikeest tärkee dude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, anonyymeytesi vuoksi en tiedä kuka siellä kirjoittelee, mutta kukapa ikinä ootkin, tiedät varmasti, että oon kaikkea muuta kuin pitkävihainen :-)

   Poista
 4. Hienoa kun uskalsit kirjoittaa tämän :3 Minua itseäni pelottaisi ihan hirveästi kirjoittaa juttua omasta kiusaamisesta omalla naamallani. Pelkäisin, että vanhat kiusaajat löytäisivät tekstin ja nauraisivat minulle, että olen heikko paska joka kirjoittaa jotain itsesääliä internettiin että kaikki voisivat sääliä.. Eihän se niin ole!
  Musta on todella hienoa, että useat ovat kirjoittaneet avoimesti omista kiusaamiskokemuksista ja muista pahoista asioista elämässä. Ne antavat mulle voimaa, että uskaltaisin tehdä sen jonakin päivänä itsekkin. Wau!

  Halauksia :3 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse asiassa kirjoitin tän osaksi juurikin siksi, että jos kyseiset haukkujat ja uhkailjat sattuisivat tämän lukemaan, voisi heillä herätä ajatus jos toinenkin toimintansa oikeutuksesta. Mutta kieltämättä, kun ensimmäisen kerran tällaisista asioista kirjoitin, pelotti muakin se, että millä lailla ihmiset oikein reagoivat, paheneeko juttu entisestään jne. Mutta musta on aina parempi kirjoittaa mietteensä vaikka sitten blogipostaukseen tai vessan seinään, kuin pitää ne sisällään. Siksi moni varmasti onkin tarttunut kynänvarteen - tai tässä tapauksessa näppäimistöön!

   Haleja sinnekin :-)

   Poista
 5. ;( Voi sua, mää niin tiiän miltä tuo tuntuu. Musta tuntuu siltä, että mua ois kiusattu aina, syystä tai toisesta. Kun siirryin yläasteelle, alkoi kiusaaminen siitä, että kirjoitin lifestyleblogia. Huoh. Ihmiset on niin tyhmiä. D;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, jotkut ihmiset on niin kakkapäitä :-( Munkin blogin alkuaikoina sain kuunnella päänaukomista koulussa jokaisen blogikirjoituksen jälkeen, se sentään on kuitenkin loppunut. Tsemppiä sulle!

   Poista
 6. MITÄ IHMETTÄ? KUKA VITTU SULLE ON NOIN SANONUT, MÄ VITTU TAPAN NE KAIKKI. PISTÄN LIHOIKSI JA KASAAN, HALKI POIKKI JA PINOON D:<<<

  Ei ole oikein, että sä joudut pelkäämään, kun kuljet öisin kotiin. Ei ole oikein, että sua haukutaan, tai sun päälle käydään. Vittu tulin niin vihaiseksi tästä postauksesta, ei saatanan saatana, tapan kaikki.

  Ps. Muistathan muruseni, että jos tuntuu, että ei ole ketään kelle puhua (vaikka tiedän, että sulla on niin loistavia ystäviä, ettei ne sua hylkää), niin minä olen aina valmis kuuntelemaan ja tukemaan sinua, veliseni, vaikka emme enää valitettavasti niin paljon olekaan tekemisissä ;_;

  Ehkä voisimme suntteilla vanhojen aikojen muistoksi joku viikonloppu?

  Oot paras ja ihana, älä usko ketään, joka väittää muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti melkoisen moni, Poonaseni, melkeen missä päin kaupunkia tahansa, jopa Suntilla, joka oli meidän klaanin majapaikka D: We have to take it over again!

   Maailma on väillä niin epäoikeudenmukaista kakkaa, jos tälleen sivistyneesti sen ilmaisisin D:

   No mutta muistanhan toki, siskokulta! Musta on kans varsin harmittavaa, ettei teitä ihanukksia tuu juuri enää nähtyä, ja oonkin siitä muutamaan otteeseen valitellut kavereille. Tilanne vaatii mitä ilmeisimmin SUNTTI REUNIONIA! :-)

   Kiitti hurjan paljon Poona, samat sanat! <3

   Poista
 7. Ihan hirveetä! Ei tuolleen sais käydä päälle :c ja ystävät sekä ihmiset jotka ei halveksu muita pitää pään pystyssä ja kannustaa jatkamaan! Pidät vaan pään pystyssä! c: Suomessa oikeudenmukaisuus taitaa olla sitä että vaan ne ''kovimmat'' ja ne jotka uskaltaa lyödä pärjää ja ne jotka on niitä ''pehmompia'' ja erilaisia ni niitä saa sortaa ihan kuin paljon tahansa haluaa?! ei mun mielestä! Joskus toivon että kaikki suomalaiset osais elää sulassa sovussa.. taitaa olla toiveajattelua, mutta kuitenkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanottu, yksin en uskois pärjääväni, mutta tukijoukkojeni ansioista kaikki hoituu kyllä :-) Ja totta, Suomessa tuntuu yhä vallitsevan jonkinlainen viidakon laki, joka ei kyllä sitten enää pädekään kun ammatti pitäisi hankkia ja itsensä elättää - paha se on mennä työnantajaa kuonoon iskemään jos työpaikkaa halajaa. Ihmisluonne vaan taitaa olla tällainen, itsensä korostaminen muiden kustannuksella tuntuu aina olevan muodissa. Surullista.

   Poista
 8. Todella hyvä postaus. Pistää kenen tahansa ajattelemaan. Helppo aina sanoa tai tehdä toiselle pahasti ajattelematta kuinka syvältä se oikeasti viiltää. "Sanoja vaan" ei käy selitykseksi koska kaikki on erilaisia ja toisiin sattuu eri tavalla. Ja ehkä omaa pahaa oloa puretaan toisiin jotta saataisiin itselle parempi olo.

  Rohkeesti kirjotettu! Mukavaa luettavaa vaikka aihe ei ookkaan iloisemmasta päästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :-) Totta, erinäisten "pienten" tekojen seuraukset voivat olla hyvinkin kauaskantoiset. Sanat voivat osaavan puhujan suussa satuttaa paljon pahemmin kuin nyrkinisku otsaan, se pitäisi kyllä esimerkiksi yläkoulujen opettajillekin opettaa. Totta, se voi olla, mutta sen sijaan kannattaisi kyllä koittaa saada apua.

   Poista
 9. Hienoa tekstiä.
  T: Henkilö jolta olet saattanut saada vihaisia katseita, mutta etpä saa enään.

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Ilmeisesti ainakin muutamaa, sillä teksti nousi kaikkien aikojen suosituimmaksi blogikirjoituksekseni vain muutamassa tunnissa.

   Poista
 11. Voiei tuntupa kamalalta lukee tätä tekstiä... Ei sitä oikeesti voi ymmärtääkkään miks joittenki ihmisten pitää olla niin ahdasmielisiä ja tuomita heti vaikkei ees tunne. Piristääkseni vähän nyt pakki sanoa, mutta ku löysin sun blogin joskus viime kesänä, ja vaikka tää kuulostaa tosi kliseiseltä nii tiesin heti että tuo on varmasti hupputyyppi ja tuohon on pakko tutustua :-D! Ja not baad oon päässy jutteleen sulle! Pysy vaa omana ittenäs, oot mahtava ihminen :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, sanoisin muuten että se on tää Suomi, mutta taitaapa vastaavanlaisia heppuja löytyä ihan ympäri maailmaa. Suomalaiset voisivat kuitenkin edes hiukan avartaa katsettaan ja ehkä huomata, että ei niitä erilaisia ihmisiä ehkä tarvitsekaan aina porukalla lähteä jahtaamaan ja hakkaamaan. Hahah, no voi miten kivaa kuulla, joku päivä taas jotain! :-) Varmasti pysyn, kiitos :-)

   Poista
 12. En voi kun ihmetellä ja kauhistella joka kerta, kun kuulen jostain käsittämättömästä kiusaamistapauksesta. Jokainen kiusaamistapaus on väärin. Missään tilanteessa ei ole oikeutettua loukata toista, ei henkisesti eikä fyysisesti.

  Tsemppiä sulle kovasti!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, ehkäpä vielä joskus ihmiset tajuaa, ettei se kiusaaminen kovin siistiä olekaan, eikä tee heistä yhtään parempia ihmisiä kenenkään silmissä, päinvastoin.

   Kiitosta! <3

   Poista
 13. HOMO :DD
  ES ON PARAS XDD JA SUN EMOPOTTATUKKAS XDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erästä ystävääni hiukan lainaten: tosi kypsää.

   Poista
  2. Siinä taas hyvä esimerkki suomen tulevaisuudesta...
   Välillä sitä ihan häpeää asua Kokkolassa, tai itseasiassa,
   yleisesti koko suomessa, kun näitä niin sanottuja pulloitettua
   kusta lipittäviä sivistymättömiä nuorukaisia näyttää löytyvän
   joka nurkan takaa... Toivon todellakin että lokki päästää vähemmän
   mukavan yllätyksen päällesi, joku aurinkoinen ja kaunis päivä :)

   Axel, olet mahtava ja fiksu ihminen. On todella hienoa että uskallat olla
   oma-itsesi, välittämättä juuri näistä typeristä ihmisistä, jotka eivät osaa
   arvostaa erillaisuutta, vaikka se on rikkaus. Toivottavasti myös pysyt tuollaisena,
   omalla tavallaan täydellisenä nuorenamiehenä!

   Terveisin se, joka ihailee sitä, että uskallat olla omaitsesi, muiden mielipiteistä huolimatta :) !

   Poista
  3. Hurjasti kiitoksia ihana anonyymi, kyllähän meikä samanlaisena huithapelina pysyy maailmanloppuun saakka :-) Ehkäpä tilanne on toinen vuoden tai parin päästä muuttaessani hiukkasen isompaan kaupunkiin opiskelemaan, ainakin toivon niin!
   Terkkuja sinne! :-)

   Poista
 14. Miullakin on nyt jonkinlainen juttu tästä asiasta:

  Miun alakoulu oli pieni, noin sadan oppilaan koulu jossa kaikki tuns kaikki eikä ketään kiusattu. Sit yhtenä päivänä tajusin että ei siellä todellakaan kaikki oo hyvin. Yks pari vuotta nuorempi poika, jonka kaveri aikoinaan olin ollu ja joka pelas lätkää ja oli suosittu, tuli kerran itkien miun luokse ja sano ettei se jaksa. Ihmettelin että mitä se ei jaksa ja sit se kerto että häntä on kiusattu pitkään, mutta ei hää vaan kellekään halunnu kertoa. Sit se juttu rupes jotenki paljastumaan, ja kun ihmiset tajus että kaveeraan ton pojan kanssa, ni sieltä rupes tulee sontaa miunki päälle. Huhuja lähti kiertämään ja sitä rataa.

  Sit menin yläasteelle toiseen kouluun, joka onki sit aika suuri. Alku meni hyvin, meillä on mukava luokka josta tunsinki jo osan. Sit kun miun kaveri joutu sairaalaan pariks viikoks ja jouduin olemaan yksinään sen ajan, tajusin että hetkonen, eihän miulla oo kavereita. Vietin kaikki välitunnit miun isosiskon ja sen kavereiden kanssa koska tunsin ne entuudestaan.
  Sit miun rinnakkaisluokkalainen poika ihastu miuhun eikä mitenkää kivasti. Se pommitti viesteillä vaikka missä ja tosi mukavasti miun iskä sattuu asumaan sen naapurissa. Sit se sai miun puhelinnumeronki miun äitipuolen tyttäreltä, joka on sen pojan isosiskon kaveri. En jaksanu sitä poikaa joka onki miun tietoja vaikka mistä ja vaikka keneltä ja sit ku ilmotin et se vois oikeesti jättää miut rauhaan, lähti kiertämään juttua että oon lesbo. Se nyt tavallaan puoliks on totta, koska en lokeroi itteäni mihinkään ja ihastun ihmiseen sukupuolesta riippumatta. Mutta uus koulu, uudet kasvot, ei kavereita: ei oo kivaa että heti miut leimataan joskikin.

  Hiljalleen rupesin tajuumaan, ettei muut välittäny mitä ne miusta kuuli. Se vahvisti miun itsetuntoa ja samalla rupesin sit ystävystymään muihinki ku miun siskon kavereihin ja samalla rupesin lähentymään miun tutun kanssa jonka kanssa meillä välillä oli nokat vastakkain. Huomasin ettei sillä oo kaikki hyvin, ja sit pari ysiluokkalaista rupeskin levittää kaikkea shaibaa hänestä ja kerran kävi käsikski häneen. Sit vielä meijän koulun uus oppilas löi häntä julkisella paikalla kasvoihin. Nykyään sillä on kaikki asiat hyvin, ja ollaan aina toistemme tukena jos joku tulee kitisemään jostakin. Sillä pari vuotta nuoremmalla pojallakin on asiat ihan hyvin, se kiusaaminen on vähentyny mutta onhan se tietysti sille tosi arka asia, ja miulle kans koska olin osa sitä juttua sillon.


  Oon eläny erilaisten ihmisten kanssa ja oon oppinu että kaikkia täytyy kunnioittaa ja se on miulle itsestäänselvä asia. Miun lähipiirissä on mm. homoseksuaaleja, heteroita, eri maalaisia ihmisiä (Ukraina, Sveitsi....), Asperger-oireyhtymäisiä, toisinsanoen kaikenlaisia ihmisiä ihonväristä, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Kiusaamista voi olla monenlaista, enkä hyväksy mitään niistä. KAIKKI mikä aiheuttaa pahaa mieltä, on väärin. Partion, siskojen ja äitipuolen lapsien kautta oon tutustunu samaa arvoelämää eläviin ihmisiin, ja nään punaista jos joku ei hyväksy tietynlaista ihmisryhmää. Tietysti ymmärrän sen, että ihmiset elää eri piireissä eikä välttämättä opi asioita samalla tavalla mitä mie oon oppinu, mutta silti voitais ees yrittää. Ei vankkauskovainen kristitty kuole jos yrittää elää samassa luokassa homon kanssa, vaan pystyy laajentamaan elämänkatsomustaan.

  Valitettava totuus on silti se, että kiusaamista on eikä kouluissa aikuiset siihen puutu. Ainakaan täällä missä mie oon. Ja tosiaan aikuiset voi itse olla myös niitä kiusaajia.

  Aihe kävi vaikka missä mutta tiivistettynä asiani oli se että erilaisuus on hyvästä ja kiusaaminen pahasta. Toivottavasti tästä viestistä saa jotain selvää :----D + jouduin lyhentämään tätä vaikka kuinka paljon ja sitä kautta monta tosi tärkeää asiaa jäi pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas hurjan pitkä tarina ja hyvä sellainen lopputuloksen kannalta! On totta, että vain ne on todellisia ystäviä, jotka tietää kaiken mitä susta puhutaan, kaiken mitä sä oot ja mitä sä et oo, ja välittää susta kaikesta huolimatta, pelkäämättä että joutuisi itse huonoon valoon kaveeraadessaan sun kanssa.

   Mulla oli ala- ja ylä-asteen välimaastossa vähän sama homma, yhtäkkiä mut leimattiin homoksi, en oikeastaan edes tiedä miksi. Näytin samalta kuin kaikki koulun muutkin junnut, lukuunottamatta ehkä sitä, että mun hiukset oli geelillä pystyssä, muttei sekään tuohon aikaan mitenkään ennenkuulumatonta ollut. Jäin sitten sun lailla myös ilman kavereita, ja vasta joskus kahdeksannella luokalla mulla oli muutama tyyppi jonka kanssa hengata koulussa.

   Ja jep, näinhän se on, aikuiset tuntuu olevan niin kädettömiä asian suhteen, puuttuvat asiaan vain jos tappelu on ihan ilmiliekeissä keskellä käytävää. Ja sitten vielä ihmetellään, mikseivät nuoret viihdy koulussa. Opettajilta vain puuttuu auktoriteetti oppilaiden silmissä, josta tämä erotetun opettajan tapaus varmasti kielii. Eräs opettajamme kertoikin asiaan liittyen koulutuksesta, jossa käsiteltiin aihetta: "Mitä jos oppilas on väkivaltainen tai hyökkäävä?" Heille näytettiin opetusvideo, jossa muun muassa kehotettiin heittämään paperia oppilaan päälle, jos tämä hyökkää kimppuun. Anteeksi nyt vain, opetusministeriö, mutta tässä vaiheessa tulisi jo tajuta, että jotain on mennyt vikaan.

   Mutta hyvän tekstin rustasit! Pahoittelut vähän lyhyehköstä vastauksestani, vähäsen meinaa meikäläistä väsyttää nämä muutaman tunnin yöunet ennen koetta.. :-D

   Poista
 15. ihan kauheetaaaaa o: oon joskus lukenukki täältä jotain et sua ois kiusattu mut en oo ikinä tajunnu et se on ollu noin pahaa ja vielä lukiossakin ja kaikkee. Ihan järkyttävää ja en osaa kuvitellakkaan miltä tommonen tuntuu. Mua itteä on kiusattu pienestä pitäen mutta se onneks loppu joskus tossa 14-vuoden iässä, mikä oli suuri helpotus. Mutta esim toi kun kuvailit että oot vajonnu maahan itkettyäs niin tuntuu vaan niin tutulta, vaikka siitä on omalla kohalla jo kauan.

  Ihmiset osaa olla niin helvetin juntteja etten oikeesti taho ymmärtää. Samoilla linjoilla oon tasa-arvosuuden kanssa ja seksuaalivähemmistöjen puolustaminen on tärkee juttu. Tosi tärkee.

  Mä en tajua miten jollaki vois olla mitään syytä haluta saada sun, tai kenenkää muunkaa kyllä, olos paskaks koska vaikutat niin mahtavalta, ihanalta, luovalta ja hauskalta persoonalta!

  Kaikkee hyvää sulle ja toivotaan että tästä maasta tulis oikeesti joskus tasa arvonen paikka asua!

  xx, tanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan moni ookkaan, siksi oli varmaan ihan hyvä että kirjoittelin siitä nyt tänne. Harmittavaa kuulla että säkin oot joutunut tuollaisen kohteeksi :-( Mutta toisaalta on outoa, että esimerkiksi mun kohdalla, kiusaaminen on tehnyt musta sellaisen kuin nyt oon, pakottanut vahvemmaksi sisältäpäin. Joskus mietin, että jollen olisi koskaan kokenut moista, millainenhan ihminen mua peilistä katselisi?

   Niin osaa joo, ja samaan aikaan jopa samat tyypit saattavat kirjoitella esim Facebookissa tasa-arvoisen kohtelun puolesta, kun itse varsin esimerkillisesti muita alistamalla hoitavat oman osansa tasa-arvoisesta Suomesta.

   Mukavaa kuulla että oot saanut meikäläisestä tuollaisen vaikutelman! Kiitos kovasti ja sinne myös, toivotaan! :-)

   Poista
 16. eikä haluisin niin kirjottaa tähän jotain kannustavaa mutten vaan yhtään tiedä mitä tohon pitäis sanoo.
  oot jokatapauksessa tosi urhee ja ihana !!<3 pus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sen mitään erityistä tarvitse olla, ajatus on tärkein, kuten sanotaan :-) Aaaww, hurjasti kiitoksia! <3

   Poista
 17. Ei jumalauta ihmiset jaksaa olla juntteja. Voimia sulle ja jatka ihan samaa rataa, älä ikinä muuta ittees vaikka sul sanottas mitä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, valitettavasti. Kiitti hirmu paljon, tuskin mä tästä pörröpäästä mihinkään muutun :-)!

   Poista
 18. Ei ole oikeudenmukaista kohdella ketään vastoin ihmisoikeuksia elämänkatsomuksen, maailmankuva tai ulkonäön perusteella, mutta valitettavasti elämme todellisuudessa, jossa erilaisuutta pelätään. Olemme nuoria ja etsimme omaa paikkaamme, osalla siihen etsintään kuuluu muiden sortaminen. Me kaikki tiedämme asian olevan näin, asian aina olleen näin, ja suurin osa, jopa muiden sortajat, tietävät sen olevan väärin. Näemme kiusaamista päivittäin ja tiedämme mistä se useimmiten johtuu, poikkeavuudesta. Onko siis mikään yllätys kun asettaa itsensä tietoisesti vahingoitettavana - poikkeavana - yhteiskuntaan, että tulee kiusatuksi? Ei. Kun haluaa olla erilainen täytyy olla valmis ja tarpeeksi vahva ja rohkea kohtaamaan seuraukset. Haluamme toki uskotella itsellemme, että olemme uhreja, vaikka voisimme vain asettua valtavirran mukaan ja elää täysin rauhassa. Se on oma valitamme, ja omasi on ollut hyvin rohkea ja arvostettava. En kuitenkaan pysty ymmärtämään kuinka kukaan pystyy olettamaan että julmien teinien keskellä erilaisuus hyväksyttäisiin täysin. Se on utopia. Oikea maailma on karu, ja sen kanssa täytyy opetella elämään, itkemättä sitä että omilla valinnoillaan on seurauksensa, olivatpa ne sitten kuinka epäoikeudenmukaisia tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, mutta jos kukaan ei uskaltaisi poiketa tästä massojen valtavirrasta omille reiteilleen, maailma olisi uskomattoman ikävystyttävä paikka elää. Ihmisillä on kuitenkin luontainen tarve toteuttaa itseään yksilönä, ja näin erottua edukseen muista Matti Meikäläisistä, ja jos kellään ei mitään identiteettiä olisi, mitähän siitä sitten syntyisi. Mielestäni mäkin vain toteutan itseäni sillä mitä olen, puhun, miten pukeudun tai mistä pidän, enkä niinkään tavallaan "yritä olla erilainen".

   Kommenttisi sisälsi monta hyvää pointtia, maailma, varsinkin nuorten keskellä, on varsin julma ja karu, kuten sanoitkin. Mielestäni me voimme kuitenkin pienilläkin teoilla tehdä siitä hieman paremman paikan elää, askel kerrallaan.

   Poista
 19. hyvä postaus, upeasti kirjoitettu! olet suloinen :3 ja ystäväsi myös :3 LOVE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, kivaa jos tykkäsit! :--) No mutta mähän olen vain tällainen manaatinpoikanen :3

   Poista
 20. ihmiset on kamalia! aaaarrggh en kestä niitä urpoja jotka vissiin saa jonkin näkösiä kiksejä toisten lyttäämisestä :--(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvinsa kullakin, ilmeisesti :-/ Onneksi on niitä kivojakin ihmisiä, kuten te kaikki lukijat täällä! <3

   Poista
 21. Puhut kyllä asiaa! Itse vihaan kiusaamista, ja itse olen ollut kiusattu nyt jo aika kauan aikaa juurikin tuon seksuaalisen suuntautumisen takia. Eli mua on kiusattu jo varmaankin lähes kaksi vuotta biseksuaalisuuden takia, ja mua inhottaa mennä kouluun, ja kuulla niitä kaikenkirjavia haukkumasanoja mitä ihmiset mun niskaani sylkevät suustaan. Suomi on muka tasa-arvon maa ja näinpoispäin. Ei kyllä ainakaan mun kokemuksien mukaan ole. Tuntuu aina välillä että todella monet suomalaiset on ahdasmielisiä vielä henkisesti keskiajalla eläviä, eivätkä he ymmärrä erilaisuutta. Se on mun mielestä ärsyttävää. Kaikkien ahdasmielisten pitäisi avata silmänsä ja herätä nykyaikaan, ja hyväksyä se että jokainen on oma yksilönsä, ja arvokas ihminen vaikka rakastaisikin samaa sukupuolta.

  Tulipas tästä kommentista pitkä :D sä olet mahtava tyyppi, oot mun roolimalli :3 haleja sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmittavaa kuultavaa :-( Miten paljon kiusattavaa ihmiset saakaan irti niinkin pienestä asiasta kuin seksuaalisesta suuntautumisesta, pistää kyllä ärsyttämään. Mun mielestä ei ole mitään väliä, sattuuko sitä sitten seurustelemaan tytön vai pojan kanssa, koska rakkaus on aina itsessään arvokasta, eikä kellään tulisi olla oikeutta väittää muuta. Ja oon kyllä samaa mieltä, mietityttää oikein että kuka ihme on alunperin alkanut levittelemään valheellisia väitteitä Suomen vallitsevasta tasa-arvosta, siinä olisi nimittäin vielä hiukkasen parantamisen varaa, ennen kuin sitä kannattaa alkaa maailmalla kehumaan. Totta, tuntuu että osa ihmisistä elää yhä jossain kivikaudella, erilaisuuden pelossa!

   Voi kiitos hurjan paljon, samoin sinne! <3

   Poista
 22. En ymmärrä miks kukaa joutuu kokee tollast !!:( tuo on nii väärin! ne kiusaajat jotka tollast tekee, ei ymmärrä itekkää kui se oikeesti sattuu..! Onneks sä oot saanu ystävii:)! pidä niist kii ja pysy vahvana!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään oikein, välillä turhauttaa niin kovasti, koska enhän mä ole niille huutelijoille tosiasiassa mitään tehnyt, ollut vain oma itseni. Toivottavasti edes joku heistä sattuu nyt tämän lukemaan. Mutta pidän kyllä, kiitos kommentista! :-)

   Poista
 23. muakin on kiusattu ala-asteel ja yläasteellaki /: en sit kertonu siit kellekään ku ei ne mua ois uskonu. Ja sul on iha uskomattoman ihana blogi !(: Oot nii komee !<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin piilottelin totuutta vaikka kuinka kauan, koska jotenkin nolotti kertoa, varsinkin vanhemmille :-/ Hihi voi hurjasti kiitoksia! <3 :-)

   Poista
 24. Sanattomaksi vetävä teksti, mutta niin totta suomalaisista.

  VastaaPoista
 25. kannattaa kattoa tämä! tosi hyvä video vähän aiheen vierestä tai jotain sinne päin ainaki :)

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3ROXTFfkcfo#!

  VastaaPoista
 26. Henkilöt, jotka uskaltavat kertoa asioista ja muuttaa yhteiskunnan epäkohtia ansaitsevat kaiken tuen ja välittämisen, olet mahtava ihminen ja hyvällä asialla! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjan mukavaa että olet sitä mieltä, kiitos paljon! :-)

   Poista
 27. iha hirveetä ajatella että sua kiusattiin ja kiusataan yhä edelleen! musta vaikutat just niiin huipputyypiltä ja oot älyttömän tyylikäs :-) suhun ois just mahtavaa tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa jos oot saanu tommosen vaikutelman :-) ! Siitä vaan sitten bongaamaan mut kadulta ja juttelemaan, haha :-)

   Poista
 28. sä et oo ansainnu mitään tollasta! oot tosi ihana ihminen <3

  VastaaPoista
 29. Ihmettelen itekin tätä suomalaisten "suvaitsevaisuutta". Muakin kiusattiin koulussa sen takia kun olin oma itteni ja poikkesin massasta. Mun mielestä on upeeta, jos joku uskaltaa olla oma ittensä. Sellasia ihmisiä ei loppujen lopuksi paljoa ole. Ite en oo noin pahan kiusaamisen uhriksi joutunut, mutta tiedän mitä se väistämättä tekee ihmisille...miettisitte kiusaajat ensin omalle kohdalle. Ei ole teiltä pois jos muut on erilaisia kuin te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, liian usein huomaa ihmisten muuttuvan ihan erilaisiksi eri porukoissa, ja sen oman persoonan jotenkin katoavan sen tietyn porukan normien syövereihin. Jep, se on vähän kuin tikittävä aikapommi, jos se tarpeeksi kauan jatkuu ilman lopun näkymistä, seuraukset ovat sen mukaiset. Niinpä niin!

   Poista
 30. Lisäys vielä edelliseen, tunnen itekin tarvetta joskus purkaa tällasia asioita, sain sulta inspiraation perustaa blogin tällasia vuodatuksia (ja muutakin) varten :D Silja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistiä kuulla! :-) Blogin kirjoittelu on sinänsä mahtavaa puuhaa, että on aina jokin paikka jonne purkaa niin hyviä kuin huonompiakin tunnetiloja, ilman suurempaa pelkoa siitä, että häiritsisi höpinöillään jotakuta!

   Poista
  2. Oikeastihan kiusaajat pelkää vahvoja ihmisiä jotka uskaltaa olla omanlaisiaan ja yrittää sen takia muuttaa kiusaamalla "normaaliksi" eli massaan sulautuvaksi...

   Poista
  3. Niin, voi olla. Pahin mitä oikeastaan voi tehdä siinä tilanteessa, on taipua kiusaajien tahtoon. Never gonna do that.

   Poista
 31. superhyvä teksti! täydet rispektit sulle :)

  VastaaPoista
 32. Vituttaa niin suunnattomasti miten jotku vielä on niin vitun tyhmiä että ne oikeesti tekee tollasta niinku sulle. Sää vaikutat todella hyvältä tyypiltä eikä sun todellakaan tarvis sietää tollasta paskaa. Pitäs oikeesti viedä tommoset ihmiset jonnekki kokemaan jotain hirveetä, ja et ne sen jälkeen heräis ja ois et ''Mitä helvettiä mä oon oikeen tehny'' tai jotaan vastaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kannattaisi aina lähteä siitä että ajattelee muille tekemänsä omalle kohdalleen, en jaksa uskoa että silloin kovin paljoa naurattaisi. Varsinkin nuorilla tuntuu vaan olevan niin hirveän suuri tarve tuoda itseään esille tekemällä pahaa muille, siitä kanssa huomaa että nyt on yhteiskunta vähän epäonnistunut kasvatuksessaan, jos muuta ei osata kuin huitoa ja soittaa suutansa. Kiitos rohkaisevasta kommentista!

   Poista
 33. Hyvin kirjotettu, tsemppii axyy oot huippu! Pysy just tuollasena, omana ihanana itsenäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti hurjan paljon! :--) En mä usko tästä hömelöstä mihinkään muuttuvani :-)

   Poista
 34. Kiitos tästä tekstistä, rohkea veto! Ihan samanlaisia kokemuksia on mullakin, onneksi oon kuitenkin päässyt nyt yli ystävien ansiosta. Aina auttaa ajatella, että oot tuollaisten naurettavien kakaramaisten ihmisten yläpuolella, ne ei vaan oo suhun tutustumisen ja sun ymmärtämisen arvoisia. Ne on vaan kateellisia.

  Nykyään en jaksa enää muistellakaan koko asiaa, vaikka siitä on vasta noin kaksi vuotta. Eli kyllä se siitä toivottavasti sullakin, hurjasti tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi tekstinpätkäseni lukemisesta, ja kivaa kuulla että oot päässyt jo yli! Niin mä yleensä ajattelenkin, mutta jotenkin tuntuu että viime kesällä ansaittu hyväksyminen kokkolalaisten keskuudessa valuu viemäriin, tai sitten koko juttu oli vain harhaluulo, kuka tietää.

   Mutta eiköhän tää tästä vielä, kiitos sulle! :-)

   Poista
 35. Hienosti kirjoitettu!

  Itse asiassa satun olemaan samasta lukiosta ja omassa ikäluokassani oli juurikin noita ihmisiä joiden muistan sua piikitelleen. Ainakin kerran näin kun sulle jotain huudeltiin ja kyllähän sellaisen näkeminen saa vihaiseksi. Mitä ihmettä ne ihmiset yrittävät sillä oikein saavuttaa? Voin vain kuvitella miltä tuollainen kiusaaminen voi tuntua, mutta on todella upeaa että pidit omasta tyylistäsi kiinni. Monesti ihailin sekä sitä että sun rohkeuttasi olla oma itsesi, vastaanotosta huolimatta. Ja hienoa että sait ystäviä! Jos olisin ollut yhtään vähemmän ujo ihminen niin olisin koska tahansa voinut tulla edes vaikka juttelemaan. Kokkola on kyllä sen verran pieni kaupunki että täällä saa helposti shaibaa niskaansa jos erottuu massasta, tai vaikkei erottuisikaan. Itse aikoinani yläasteella alunperin vain siitä syystä että puolustin kiusattua kaveriani ja siinäpä suuri syy nykyiseen epävarmuuteeni ihmisten kanssa.

  Vaikutat todella hyvältä tyypiltä. Toivon sulle kaikkea hyvää ja paljon menestystä elämään! :) Toivottavasti huutelijat ja kiusaajat vielä joskus kasvattavat itselleen munat, ehkä jopa pyytävät anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!

   Niinpä, olen itse miettinyt useasti samaa, mitä ihmeen mielihyvää porukka siitä saa, että aiheuttaa toiselle jatkuvasti ja tahallaan pahaa oloa? He haluavat kaiketi korostaa omaa kovan pojan asemaansa, tai jotain sinne päin. Ja juurikin tuolla Länkkärin yläasteella ollessani, mulle auottiin päätä erityisesti pukeutumisestani - mikä on lähes koomista, sillä osa samaisista tyypeistä näyttää nyt riepujensa puolesta erehdyttävästi samalta kuin meikäläinen tuolloin. Mutta, rohkaisevaa kuultavaa, olisit ihmeessä tullut jutskaamaan :-) Ja tuo jos jokin on totta, Kokkolassa kaikki _luulee_ tietävänsä kanssaihmisistään kaiken, ja harmittavan usea käyttää valheellisiakin juttuja toisia vastaan - esimerkiksi musta on vuosien saatossa kehitelty mitä ihmeellisimpiä juttuja, jotka ovat kantautuneet korviini vasta pitkän ajan kuluttua.

   Ja äh, miten typeriä ihmiset voivatkaan olla. Heikomman puolelle asettuminen, kuten sä kaverisi puolelle, on mun mielestä todellista vahvuutta, ei se, että käydään kymmenpäisellä porukalla yhden kimppuun, se on ainoastaan säälittävää.

   Hurjanmoiset kiitokset mukavasta kommentista! :-)

   Poista
 36. ihanasti kirjotettu ja muutenkin kiva lukee sun mielipidepostauksia, tsemppiä sinne, en vieläkää vaan saa revittyy mistään mitään pahaa sanottavaa susta, oot just upee ihminen tollasena kun nyt oot!
  ne ketkä ihmisiä kiusaa, on niillä aina kotona tai jonkun muun asian saralla jotain ongelmia ja purkaa omat tunteensa sit noin tai luulevat kuuluvansa johonkin 'kovisten klaaniin'.
  muakin kiusoteltiin seiskaluokalla mun sukunimestä (koivu) mutta mä en vaan tajua vielä tänäkään päivänä mitä kiusaamisen aihetta siinä olin ja kannoin ja kannan edelleenkin ylpeenä mun sukunimee, siihen loppu se kiusottelu kun sanoin sen niillä kovis ysiluokkalaisille päin naamaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vooi, hirmuisesti kiitoksia! :---)

   Jeps, aikalailla noinhan se taitaa olla. Oon itse asiassa lukenutkin jonkin artikkelin kiusaamisesta, jossa kiusaaja tosin asetettiin uhrin rooliin, koska hän ei osannut purkaa tunteitaan muulla tavalla kuin kiusaamalla toisia, eli niitä mun mielestä todellisia uhreja. Artikkelin kirjoittajasta kyllä huomasi, ettei hän luultavasti ollut koskaan kokenut kiusaamista itse, sillä hän ei lainkaan huomioinut, että kiusaajat saattavat tehdä sen myös vain pelkkää ilkeyttään tai "koska huvittaa", taustalla ei aina tarvitse olla mitään suurempia syitä.

   Höh, en tajua miten joku voi keksiä mistä tahansa aiheen kiusata :-/ Mutta hyvin tehty, Iina! :-)

   Poista
 37. uskomattoman kauniisti kirjotat noin hankalasta aiheesta! on aivan mahtavaa, että oot ollu vahva, kestäny sen kaiken. siihen ei kaikki pysty.
  taitaa olla ihmismielen luonnollinen ominaisuus toi nokkimisjärjestyksen luominen. siksi olis tärkeetä kehittää ihmiskunnan evoluutiota suvaitsevaisempaan suuntaan. siihen ei oikeen voikaan kukaan muu vaikuttaa kuin me, tulevan sukupolven tulevat kasvattajat. oot tärkeä suunnannäyttäjä monelle tässä yhteisessä ponnistelussamme eriarvoistamista vastaan.
  voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti kiitoksia! :-)
   Totta, niinhän se taitaa, yksilöt kun tuntuvat haluavan olla toisiaan parempia keinolla millä hyvänsä, ja kokevat ehkä heikompien sortamisen nostavan omaa asemaansa muiden silmissä? Ja tottahan tuokin, eihän kukaan syntyessään esimerkiksi vihaa homoseksuaaleja tai muita vähemmistöjä, vaan heidän kasvuympäristönsä opettaa heidät siihen. Ei sillä, että se olisi yhtään hyväksyttävämpää sen vuoksi, mutta tuleva sukupolvi voisi oikeasti tehdä muutoksen asiaan!

   Arvostan sanojasi, kiitos vielä!

   Poista
 38. Tosi hyvä ja kantaaottava teksti! Oot tosi hyvä bloggaaja ja sullo upee tyyli :) Jatka tohon malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjasti kiitoksia, tässähän melkein punastuu :-) ! Jatkanhan mä!

   Poista
 39. Axel mä oon jotenkin tunnevammanen ihminen, enkä tunne aina iloa ja surua yhtä voimakkaasti kuin pitäis, mutta tää sun tekstis sai mun silmät täyttymään kyyneleillä. En oo koskaan kokenut koulukiusaamista, mut oon nähny ku joku hakataan koulun pihalla ym. Ja oon oikeesti niin surullinen sun puolesta.. Oot ihana ja joka ikinen päivä katon sun blogia lukien uudestaan ja uudestaan noi sun tekstit, koska oot mun mielestä ihan mahtava ihminen<3 Toiset fanittaa Justin Bieberii, mut mä fanitan sua ja sun blogia ihan satasella :3
  Oot ihana kuten aina<33 + muista, että oot just sellanen ku sun kuuluu olla, eli ihana, avoin, luonteellinen ja aivan mahtava tyyppi! Älä anna toisten lannistaa sua ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin uskomatonta, että tekstini välitti suhun noin vahvan fiiliksen - en ole tosin varma, pitäisikö pyytää anteeksi, eihän itku ole koskaan kovin kiva asia..? Mutta älä huoli, ei tarvitse olla mun puolesta surullinen, sillä enhän mäkään oo - päinvastoin, oon iloinen kun näin montaa ihmistä kiinnosti mun avautuminen, ja kuten sua, se vielä koskettikin.

   Mutta aivan hurjan mahtavaa kuulla tuollaisia kauniita sanoja meikäläisestä, en oikeen edes tiedä mitä mun pitäisi sanoa, kun pelkkä kiitos kuulostaa niin vähäpätöiseltä, mutta hiihii kiiiiiiitoooos hirmusti!! :----) <3

   Poista
  2. ei tartte pyydellä anteeksi, koska itsekkin yllätyin miten yhtäkkii mun tunteet voi olla noin voimakkaat (: Opin itsestäni uuden asian taas kerran. Kiitos sun! (:<3

   Poista
 40. Ei tuu mitään syytä mieleen miksi sua kiusattais. Täytyy olla vaan kateellisuutta. Koska oot iha hiton tyylikäs ja vaikutat huippu tyypiltä! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just samaa olin kirjottamassa..:)

   Poista
  2. Vautsi, huippua jos ootte sitä mieltä, isot kiitokset molemmille! :---)

   Poista
 41. Vau puhut asiaa! Tsemiä sulle,oot henkisesti oikeestikkin vahvempi ja kypsempi ku ne jotka sua morkkaa! Ja näin ohimennen sanoen,kiva blogi sulla! Sait juuri uuden lukijan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, mun henkinen puoli on ainakin päässyt vahvistumaan tässä vuosien saatossa - pakon sanelemana, mutta kuitenkin! Hurjan paljon kiitoksia, ja tervetuloa seuraamaan mun hölmöilyjä! :-)

   Poista
 42. Tosi hienosti oot kirjottanu vaikeesta aiheesta :) ite oon joutunu kiusaamisen kohteeksi pienempänä ja ainakin jossain määrin tajuan miltä susta tuntuu (vaikka toisen kenkiin astuminen on aina lähellä mahdottomuutta). Mut pysy ittenäs ja pidä pääs pystyssä, vaikutat todella mahtavalta tyypiltä sen perusteella mitä kirjotat ja uskon että oot vielä mahtavampi oikeesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavaa kuulla että säkin oot joutunut siitä kärsimään, toivottavasti ei enää sulle tuollaista tapahdu :-( Tottahan toki, kukaan ei oo mua ennenkään onnistunut maan rakoon työntämään sanoillansa taikka teoillansa, joten ei tuu onnistumaan vastedeskaan! Huippua kuulla, hirmupaljon kiitoksia Kiira! :--)

   Poista
 43. Vastaukset
  1. Keräsin kauan rohkeutta kommentoida tänne. Sillon kun erosit maijan kanssa, sulle tuli kommentti 15v tytöltä joka oli ollut jo vuoden umpirakastunu tyttöön. En tiiä muistatko..
   Mutta täällä taas kommentoimassa. Oon nyt siis 16 ja ollut 2 vuotta rakastunut kyseiseen henkilöön.
   En oikeestaan tiedä olenko lesbo vai bi, mutta en koe sillä olevan merkitystä.
   En ole "tullut kaapista", koska mun ei tarvitse. En oo koskaan edes sanonut että oisin hetero joten ei oo mun vika jos joku olettaa niin.
   Oon tosi poikamainen ja tykkään olla tällänen jätkä. Valitettavasti saan kuulla siitä randomeilta. Kuulemma yritän olla transu.. Öö ..
   Ei oo helppoa olla oma ittensä tässä maailmassa. Aina on joku joka tuomitsee. Kaikkia ei voi miellyttää.
   Itellä ollu koulukiusaamisen takia masennusta, paniikkihäiriö, itsetuhoisuutta yms.
   Nyt menee jo paremmin koska uhsi koulu:) mutta sydän on rikki. Ja pysyy. En halua ketään muuta kun sen yhden tytön. Se on täydellinen. Mutta ei mahiksia. Joten olen sitten mielummin onneton ja rikki yksin ilman sitä, kun jonkun muun kanssa.
   Jaksamisia Axel, ihailen rohkeuttasi:)!

   Poista
  2. Itse asiassa muistan kyseisen kommentoinnin oikein hyvin! Edelleenkään en osaa ehkä kovin hyviä tai päteviä neuvoja antaa, mutta sen voin kyllä sanoa että rakkautesi on todella vahvaa - ja jos onni suosii, saat vielä jakaa sen kyseisen tytön kanssa.

   Mä yhdyn tuohon, seksuaalikategoriat ovat melkoisen ahtaita ja suhteellisen turhia, sillä eiväthän ulkoiset ominaisuudet kuten sukupuoli ole rakastumisessa päällimmäisiä tekijöitä, ainakaan omasta mielestäni. Persoonaan rakastutaan, ilman sitä koko muu olemus on pelkkä tyhjä kuori. Mielestäni ihmisiä luokitellaan ja lokeroidaan muutenkin aivan liikaa, ja jos et mahdu johonkin lokeroon, olet kummajainen ja joudut sitten valtavirran kulkijoiden arvostelemaksi. Tyhmää, sanon minä.

   Tahdon vielä kannustaa sen verran, että jos sulta löytyy päättäväisyyttä tuollaiseen, pystyt melkein mihin tahansa. Paljon tsemppiä sulle, kaikki kääntyy vielä parhain päin, vaikka se ehkä kliseiseltä kuulostaakin! :-)

   Poista
 44. Oot asiallinen jätkä. Osaat nostaa tärkeet asiat pöydälle ja laittaa ihmiset ajattelemaan. On niin harmi, että Suomi on vieläkin täynnä juntteja jotka eivät osaa hyväksyä muita ihmisiä. Mutta kiitos sulle paljon ja vietä ihana kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en ymmärrä, mitä se muiden peppuja kutittelee jos joku sattuu olemaan erilainen kuin itse on. Erilaisuus on rikkaus, mutta sen vaalimisen sijaan sitä koitetaan kitkeä pois kuin rikkaruohoja, surullista. Mutta, hurjasti kiitoksia itsellesi ja samoin! :-)

   Poista
 45. mä oon seurannut sun blogias jo jonkin aikaa ja nyt vihdoin (:-D) on kyllä pakko kommentoida, että tää oli ihan sairaan hyvä teksti ja mahtavaa että uskalsit kirjottaa tämmösestä !! tsemppiä sulle♥:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla että uskaltauduit kommentoimaan, enhän mä nyt niin pelottava oo, haha :-) Kiitos kovasti! :--) <3

   Poista
 46. Rupesin seuraan sun blogia alunperin, koska täällä on aivan ihania kuvia (!!♥), ja vaikka en yleensä hirveesti jaksa blogeissa tekstejä lukee, ni kyllä toi oli pakko lukee ja TAAS kerran sitä tajus et kui paljo maailmassa on fyysisen väkivallan lisäks myös sitä henkistä.. mua ei oo koskaan kiusattu sillee, mut joskus kavereittenkaa mietittiin et vaikka joskus haukkuu kaveripiirissä toista "läpällä" ni se voi oikeesti tuntuu pahalta.. Jaksamisia, ja tää on ihana blogi !! :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tottahan se on, että ihmiset loukkaantuu jokainen eri lailla, toiset vähemmästä ja toiset vasta enemmästä, jotkut eivät ehkä kovan pintansa ansiosta lähes mistään. Kaveripiirin sisäisellä kiusoittelevalla vitsailulla tuskin tarkoitetaan koskaan mitään pahaa, mutta joku voi kyllä silti ottaa nokkiinsa, pitäis vissiin aina vähän mietiskellä, miten sitä oikein kavereille puheleekaan :-P Taas meni vähän filosofiseksi mietiskelyksi XD Mutta hei kiitos hurjan paljon! :--)

   Poista
 47. hahhah, näin sut eilen kokkolassa, juoksit juna-aseman vieresä aika lujaa :D mut sun blogis on ihana ja oon ollu lukijana jo pitemmän aikaa, teksti asiallista ja sellasta jota jaksaa lukea + tottakai kuvat on aivan upeita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahh, mulla taisi olla vähän kiire... :-D Hirmuisesti kiitoksia, kivaa kuulla etten mä ihan vain koristeeksi tekstiäni kirjoittele :-)

   Poista
 48. haluisin sanoo, et älä luovuta! Ne jotka sua kiusaa ei oo sun arvosii ihmisii. Oooot ihana ja KOMEEEEE <3 laaav juuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään! :-) Hihi voi itse oot ihana, kiitti hurjasti! <3

   Poista
 49. Luen näitä aina niin kovasti jälkeen päin, mutta yksi neuvo voisi olla paikkakunnan vaihto? Itse koin sen toimivan. Minulla oli myös seitsämännestä luokasta ihan ikävuoteen 18 aivan samanlaista, kunnes muutin pois paikkakunnalta poikaystäväni kaupunkiin. Kukaan ei tuntenut minua ja asukasluvultaan isommassa paikassa jäin huomiotta mikä oli aivan mahtava tunne! Kukaan ei enää kääntänyt niskaa 180 astetta kun kävelin ohi ja en kuullut yhtäkään "homo" tai "hintti" laukausta yhtään mistään. Nyt kuitenkin erinäisistä syistä muutin takaisin vanhalle paikkakunnalle.... Saa jännittää, että miten käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tiedän varsin hyvin kyseisen tunteen - aina Helsingissä käydessäni kun tunnen itseni niin hyväksytyksi, sillä siellä kukaan ei katso mua kieroon, huutele autosta tai käy porukalla kimppuun. Sinne lähistölle oonkin muuttamassa opiskelujen vuoksi vuoden päästä, olettaen että saan opiskelupaikan, siis :-) Noh, toivotaan että porukka on jo vähän aikuistuessaan saanut pyyhkäistyä ahdasmielisyyttään pois! :-)

   Poista
 50. Löysin sun blogin ihan sattuman kautta ja oli vain pakko hieman vilkaista. Haluan nostaa sulle hattua parista asiasta. Ensinnäkin oot poika ja bloggaat, mikä on ihan huippua! Ja sä kirjoitat täällä blogissas niin syviä asioita, mitkä saa mut melkein ihan itkemään. Susta saa tosi aidon kuvan ja et esitä mitään. Tykkään siitä asenteesta minkä otat. Ja on hienoa huomata, miten se maailma kuitenkin on muuttunut ja miten oot selvinnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistiä että meikän blogi herättää sussa tuollaisia tuntemuksia! Mä oon aina pyrkinyt kirjoittamaan ja luomaan blogistani sellaista, jota voisin itsekin lukea, jos olisin joku muu kuin mä itse. Lisäksi, musta tuntuu että tavallaan kasvaessani blogini mukana, tästä on ikään kuin tullut mun persoonan kiteytymä - mut voi tavallaan tuntea hyvinkin sepustuksiani lukemalla, vaikkei henkilökohtaisesti tuntisikaan :-) Kiitos kivasta kommentista! :-)

   Poista
 51. Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi ja ei voi muuta sanoa kuin että vaikutat todella fiksulta ja sympaattiselta nuorelta mieheltä. Harmittaa, että joudut kokemaan tuollaista, mutta tunnut hienosti jaksavan kaikesta huolimatta. Hatunnosto sinulle. Arvostan suuresti ihmisiä, jotka ovat mitä ovat turhia teeskentelemättä. Ja sinä vaikutat olevan juuri sellainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpäs tuli hurja liuta kivoja kehuja, kiitoksia kovasti! :--)

   Poista
 52. Itse olin myös ala-asteella koulukiusattu, ja vielä nyt ylä-asteellakin se jatkuu välillä. Kiusaamisenihan johtuu täysin siitä, etten näytä suomalaiselta, ja olen erillainen kuin muut. Jopa muutama entisistä kavereistani ovat kääntäneet selkänsä ja liittyneet näiden kiusaajien joukkoon. Joskus se on mennyt jopa fyysisen kiusaamisen puolelle kun olen päättänyt typeränä aukaista suuni ja sanoa heille takaisin. Kutosluokan aikana menin monta kertaa kotiin vähintään silmämustana ja huuli auki, vanhemmille selitin että kaaduin pyörällä, taikka portaissa, mikä nyt ei varmasti kovin uskottavaa ollut. Mutta nyt olen 8-luokalle menossa, ja olen tajunnut sen, että vaikka en näytä suomalaiselta en ole sen huonompi kuin muut. Postauksesi saavat todellakin minunkinlaiseni ikisurullisen ihmisen hymyilemään, olet mahtava ja vaikutat todella mukavalta ihmiseltä. Onneksi vielä löytyy kaltaisiasi ihmisiä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin että jos joku kaverisi sut hylkää muiden typerien puheiden perusteella, ei hän ollut oikea ystävä, todellakaan, vaan pelkkä selkäänpuukottaja. Munkin kohdalla on muutama tällainen tapaus ollut, mutta ei niistä kannata välittää, sillä ainakin mun periaate on se, että jos en itsenäni kelpaa, niin antaa sitten tyypin vaan mennä.

   Surullista kuultavaa, tyypillistä kiusaajille on kyllä just tuo että jos kiusattu yrittää puolustaa itseään, saa hän vielä kovemmin nenilleen, vaikka "aikuiset" kehottavat aina antamaan sanallisesti samalla mitalla takaisin niin kiusaaminen loppuu, ei se ihan niin mene, valitettavasti :/

   Toivotaan että vielä jonain päivänä Suomessakin opitaan arvostamaan erilaisuutta ja hyväksymään muut sellaisina kuin ovat! :-)

   Poista
 53. Oon kai vähä myöhässä kommentoimassa täällä ^_^' mut jokatapauksessa, axel sä oot aivan sairaan ihana tyyppi :) vaikutat nii symppikseltä & muutenki tosi fiksulta kaverilta. Ikävää toi mitä sulle on tapahtunu elämäs aikana :/ ite osaan samaistua tohon aika hyvin, koska mua kiusataan vieläki koulussa, eikä sitä saa kukaa loppumaan. Mut älä pliis muuta ittees koskaan, oot aivan mahtava :) !! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, ainahan sitä sanotaan että parempi myöhään kuin ei milloinkaan? (= Voi kiitos sulle hurjan paljon! :)
   On tosi harmittavaa kuulla että säkin oot joutunut kiusaamisen uhriksi, mutta muista että sulla on varmasti myös ihmisiä joille sä olet tärkeä, älä välitä idiooteista jotka koittavat pönkittää omaa itseään kiusaamalla muita! Kaikki kääntyy vielä hyvin päin:)

   Poista
 54. Oot tosi rohkee ja ihanaa et pystyt olla oma ittes :3 oot ihana !

  VastaaPoista
 55. Toi homoksi haukkuminen on Suomessa ihan älytöntä. Heti kun poika pukeutuu muodin mukaan, on sen oltava hinttari, kun taas sitten, jos tyttö ei meikkaa ja laita itseään, on sen oltava lesbo. Siis wtf? Sori, noi karkeet sanat kuten "hinttari" ja "lesbo" (joka mun mielestä on aika ruma sana). Mutta joo pointti oli se, että tämä maa ei ihan vielä ole mukana maailman menossa. Mä oon ainakin päättänyt olla oma itseni, oli se sitten jonkun mielestä normaalia tai ei ja niin pitäis jokaisen muunkin voida olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, melkein huvittaa kuunnella mitä vastaantuleva porukka mutisee kun yksin käppäilee vaikkapa kaupungilla - tämä onkin ainut tilanne kun kukaan mitään uskaltaa sanoa, ja sepä tekee siitä vielä entistäkin surkuhupaisampaa. Ollaan niin kovia poikia kun uskalletaan kahdenkymmenen hengenheimolaisen kesken arvostella kovaan ääneen vastaantulevia. Jeps, tottahan tuo. Samaan muottiin ahtautuminen vasta olisikin kurjaa.

   Poista